Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/11/2017
10:00 am - 2:00 pm

Locatie
Patronaat Nieuwkuijk

Categorieën


Voor het inzamelen van geld willen we uitgaan van de talenten van de bewoners van Thomashuis Nieuwkuijk.  Een van hen heeft erg veel plezier in schilderen en maakt regelmatig mooi werk.

Legs Boelen, buurman van het Thomashuis en docent Kunstzinnige Vorming, was meteen bereid om Nathalie’s talent te vertalen naar een workshop, die meer inhoudt dan alleen maar schilderen.

Klik hier voor meer informatie

WORKSHOP MET LEGS BOELEN IN PATRONAAT

Stukje geschiedenis vooraf Collages werden ontwikkeld tijdens de komst van het modernisme, toen de Cubistische pioniers Pablo Picasso en Georges Braque experimenteerden met het idee om fragmenten van verschillende materialen te combineren, om zo een hele nieuwe compositie te creëren. Deze kunstenaars mengden kunst met elementen uit het dagelijks leven (stukjes textiel, kranten, tijdschriften, gekleurd papier, enz.). Dada-artiesten introduceerden het gebruik van bestaande foto’s in hun collages, die vaak op de situatie van de Duitse samenleving in de chaos van de Eerste Wereldoorlog reageerden. De kunst van de collage bleef inspireren. Eerst in de jaren 1950 en 1960, toen popkunstenaars gebruikte objecten en afbeeldingen van massaproducten in hun assemblages gingen gebruiken. Ook daarna en nog steeds werken veel artiesten met originele collagemethodes.Vaak vanuit het principe van “Recycling of Waste Art”. Ook worden digitale media gebruikt om de traditionele kunst van de collage te revitaliseren.

Legs Boelen die lange tijd werkte als docent Kunstzinnige Vorming in het gevangeniswezen is een van die kunstenaars die , naast traditionele technieken als tekenen, schilderen en muziek, graag werkt met gevonden voorwerpen: “Ik zoek, ik vind, stop in mijn zak, voel, denk, assembleer en recycle vooral kleine dingen. Met wat lijm en een zakmes kan ik in principe buiten of aan de keukentafel mijn beeldjes maken waar vaak humor en erotiek zomaar uit tevoorschijn komen” In de gevangenis moeten mensen die iets willen maken vaak met heel beperkte middelen werken. Die beperking kan tot hele bijzondere kunstwerkjes leiden. Boelen verzamelde veel van die kunst, publiceerde, maakte tentoonstellingen en gaf er lezingen en workshops over.

Voor “Het Goede Doel” hebben wij hem bereid gevonden een speciale workshop te geven. In de ochtend gaan we collages maken. Daarvoor nemen we tijdschriften, foto’s, stukjes stof, dierbare spulletjes of wat maar ook mee. Voor karton , bevestigingsmaterialen en lijm wordt gezorgd. Tussen de middag serveren de mensen van het Thomashuis een heerlijke lunch. Daarna gaan we schilderen met hele bijzondere gereedschappen en materialen, naar aanleiding van hetgeen we in de ochtend hebben gedaan. …………..Laat je verrassen. Doe je werkkleding aan en kom met een open mind naar de workshop. Meer weten over Boelen: www.legsboelen.nl

Op 25 november 2017 van 10.00 tot 14.00 uur zal Legs 10 volwassenen begeleiden naar een

bijzonder kunstwerk.

Locatie : ’t Patronaat, Kerkstraat 1 te Nieuwkuijk.

Kosten voor deze workshop, inclusief lunch verzorgd door het Thomashuis Nieuwkuijk, bedragen

€ 30,= per persoon.

Er is ruimte voor 10 inschrijvingen en helaas : vol = vol.

 

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.